top of page
F R U I T B I E R
G E B R O U W E N IN N E D E R L A N D
O N Z E B I E R E N
De basisbierstijl voor alle smaken is een witbier. Witbier werd al in de 14e eeuw in België gebrouwen. Het dankt zijn naam aan tarwe. Vroeger heette tarwe ‘weit’. Na een kleine verbastering werd ‘weit’, ‘wit’.
Elk bier heeft een alcoholpercentage van 3,0% is licht gezoet en heeft een intensieve fruitsmaak.
Momenteel brouwen we vier smaken fruitbier: aardbei, perzik, cassis en kriek.
k.
Plato: 9.5
Inhoud: 330ml
Verpakking: 12x en 24x kartonnen doos
Type fles: long neck
Fermentatie: hoge gisting
Serveertips: schenk in een Melman glas
Soorten mout: gerstemout, tarwemout en roggemout
Allergeen: bevat gluten
Serveertemperatuur: 3-4°C
bottom of page